Процедури

Начало / Процедури

Лечебното заведение работи по следните направления:

-  НОИ;

- Клинични пътеки: №258, №259, №260 , №261, №262 , №263 , №265;

- свободен прием.

Програма “Възстановяване и рехабилитация след Коронавирусна инфекция”

Всеки ден Ваши близки и познати се сблъскват с Коронавирус инфекция. Той не само протича различно симптоматично, но има бавен възстановителен период, с възможност за причиняване на трайни поражения върху организма.

С какво лечението при нас ще Ви помогне:

 • Минимизирапроцеса на фиброза на белия дроб
 • Подобряваобщото състояние на целия организъм
 • Възстановявафункцията на белия дроб
 • Укрепвапонижения имунитет

 

Програмата включва:

 ~ Възстановяваща диета  – закуска, обяд и вечеря

~ Дихателна кинезитерапия

~ Инхалационна терапия

~ Терапевтична масажна програма

Всички процедури се изписват от лекар и се съчетават с терапията на опорно-двигателен апарат , периферна или централна нервна система.

Калолечение

Лечебната кал се използва за лечение на всички видове заболявания на опорно-двигателния апарат, на периферната нервна система, гинекологични и андрологични заболявания, стерилитет,  както и кожни заболявания. Нанесената по кожата затоплена поморийска кал има три действащи фактора-топлинен, химичен и механичен. Резултати от процедурата: повишава дишането на тъканите, стимулира обмяната на веществата, активизира ензимите, повишава снабдяването с кръв. Всичко това намалява болката и отоците (ако има такива) на ставите. Прилагаме я и по гръбначния стълб. Калолечението се комбинира с апаратна физиотерапия, лечебна физкултура, кислородна терапия и др. Поморийската кал има и профилактично действие в комбинация с благоприятния морски климат.

.full-width-642640b0955a0 { min-height:100px; padding:40px 0 0px; margin-bottom:0px; } #background-layer--642640b0955a0 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; }

Компреси с луга

Компресите с луга имат силно изразен противовъзпалителен, болкоуспокояващ ефект за приложение при болки в шията, кръста, коленните и раменните стави,  ръцете и др.

.full-width-642640b0a7dc2 { min-height:100px; padding:0px 0 10px; margin-bottom:0px; } #background-layer--642640b0a7dc2 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; }

Физиотерапия

Физиотерапията се извършва посредством  терапия с нискочестотни и средночестотни токове подходящи за лечение на болки в ставите, заболявания на ушите (отит), синузити, стимулация на увредени мускули,  дископатия и дискова херния.

В  заведението се извършват и терапии с ултразвук , магнит, соленоид (арка), йонофореза, електрофореза, лимфен дренаж, лазер и др.

.full-width-642640b0aa43d { min-height:100px; padding:0px 0 10px; margin-bottom:0px; } #background-layer--642640b0aa43d { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; }

Лимфен дренаж

Болницата разполага с апарат за лимфен дренаж /т.нар. пресотерапия/, използван за цялостна детоксикация на организма, лимфен дренаж, отслабване, намаляване на целулита и заглаждане неравностите по кожата, оформяне на тялото, подобряване на мускулния тонус, подобряване на метаболизма и кръвообръщението на тялото, релаксация.

.full-width-642640b0b4d3d { min-height:100px; padding:0px 0 10px; margin-bottom:0px; } #background-layer--642640b0b4d3d { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; }

Кинезитерапия

Чрез кинезитерапията можете да се включите в груповите занимания или да изработите съвместно с нашите рехабилитатори индивидуална програма за лечебна физкултура, аналитична гимнастика и специализирана лечебна гимнастика с механотерапия, използвана при лечението на заболявания като коксартроза, дископатия, дискова херния и др

.full-width-642640b0b91d6 { min-height:100px; padding:0px 0 10px; margin-bottom:0px; } #background-layer--642640b0b91d6 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; }

Лечебен масаж

Болницата предлага лечебен и релаксиращ масаж, чието благотворно действие намалява умората в мускулите, възстановява нормалния тонус и премахва болката в тялото. Използваните натурални продукти и етерични масла възстановяват баланса на тялото, подобряват състоянието на кожата и имат силно изразен тонизиращ и успокоителен ефект.

.full-width-642640b0bd4cd { min-height:100px; padding:0px 0 10px; margin-bottom:0px; } #background-layer--642640b0bd4cd { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; }

Хидро масаж

На разположение на нашите гости са хидромасажни вани за подводно-струев масаж, извършван от нашия медицински екип. Ваните имат релаксиращо и ободряващо действие в зависимост от добавените продукти, които могат да бъдат морски соли, водорасли, билкови екстракти, етерични есенции и др.

.full-width-642640b0c1af8 { min-height:100px; padding:0px 0 10px; margin-bottom:0px; } #background-layer--642640b0c1af8 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; }

Лазер

Нискоинтензивното (меко) лазерно излъчване няма вредно въздействие върху организма, а води до бързо и благоприятно повлияване.

По-важните биологични ефекти на лазерното лъчение са:

 • Интензифициране на метаболитните процеси
 • Стимулиране на регенеративните процеси
 • Активиране на имунната система
 • Противовъзпалително действие
 • Стимулиране на активността на важни биоенергетични ферменти.

Лазертерапия се прилага при:

 • Дегенеративни, възпалителни и травматични заболявания на опорно – двигателния апарат като артрози, артрити, тендовагинити, епикондилити, дисторзии, контузии, следфрактурни състояния
 • Заболявания на нервната система – плексити, радикулити, дископатии, неврити, херпес зостер, травматични лезии на периферни нерви и др.

Вакуум терапия

 • Вакуумтерапията е метод, който използва действието на вакуума върху тялото за стимулиране на тъканната микроциркулация и детоксикацията и за намаляване на възпалителните промени. Първоначално се създава вакуум, а след това компресия. Това стимулира венозната и лимфна циркулация, снабдяването на тъканите с кислород, обмяната на веществата и отделянето на токсини. Чрез увеличаване притока на кръв в периферните тъкани концентрацията на кислород значително се увеличава, а на въглеродния диоксид – намалява. Подобряването на кръвообращението влияе благоприятно върху обменните процеси в капилярите и намалява венозния застой, който е основната причина за варикозните вени и венозната недостатъчност.
 • Вакуумтерапията, комбинирана със стимулация с ток, се извършва посредством вакуум електроди, които могат да бъдат свързани с аспирационна помпа. Създава се отрицателно налягане и третираните тъкани се кръвоснабдяват активно (хиперемия), а това усилва ефекта от терапията. Тази терапия е полезна за лечение на всички форми на съдови заболявания, засягащи долните крайници: атеросклероза на долните крайници, болест на Бюргер и болест на Рейно, както и всички форми на венозна и/или лимфна недостатъчност, като отоци на краката, лимфедем, флеболимфедем и целулит.

Кислородна  капсула

Лечебен ефект  :

 • капсулата  има обезболяващ ефект;
 • душ Виши и хидромасажа превъзходно понижават  теглото и повдигат настроението;
 • процедурата способства за отнемане на  стреса, хроническата умора и депресивните състояния;
 • Улеснява се извеждането от организма на токсини и шлаки. Топлата пара и инфрачервената топлина нагряват кожата и разтварят порите. При това се засилва потоотделянето, а заедно с потта от  организма се извеждат и всички вредни  вещества, като в същото време се усвоява чистия кислород.
 • органите и тъканите по-добре се снабдяват с кислород, започвайки от сърцето, и завършвайки с малките капиляри

Фототерапевтичен тунел

Модерната цветна светлинна технология съчетава четирите цвята светлинни вълни с дългите инфрачервени лъчи и комбинацията между тях има перфектно въздействие върху състоянието на тялото. Те позволяват ефективно дълбоко проникване на интензивната пулсова светлина със специфични дължини на вълните в меките тъкани и това стартира фотобиологичните им лечебни ефекти. Те активират клетките, разширяват кръвоносните съдове, стимулират кръвообращението, ускоряват освобождаването от токсини, подобряват алкално-киселинното равновесие, облекчават болката и укрепват имунитета.

Когато се подобрява циркулацията, отвеждането на токсичните остатъци от обмяната на веществата се ускорява и това облекчава работата на черният дроб и бъбреците. Ускорява се извеждането от организма на тежки метали , понижава се нивото на млечната киселина и това на пикочната киселина. При оптимизирано кръвообращение и капилярна дилатация, хранителните вещества се приемат от всички части на организма по-пълноценно, така че обмяната на веществата се подобрява, клетките се регенерират, сърцето се облекчава и кожата става красива и копринено гладка.

Допълнителен положителен ефект на дългите инфрачервени лъчи е , че  балансират алкално-киселинното равновесие на организма, облегчават болката и оказват  дълбок топлинен ефект върху тялото,което подобрява абсорбирането на много хранителни вещества и подсилва  клетъчната активност .

Ефекти на червената светлина

Въздействие: стимулиращо и затоплящо, активира  клетките, подобрява  сърдечния ритъм, мозъчната дейност и дишането

Физиотерапевтични функции: използва се за отстраняване на бръчки, петна и акне, стимулиране на кръвообращението и обмяната на веществата, ревитализиране на кожната тъкан.

Ефекти на жълтата светлина

Въздействие: стимулира нервите, регулира кръвното налягане, ускорява пулса, укрепва имунитета, подобрява храносмилането.

Физиотерапевтични функции: подобрява усвояването на кислород, стимулира кръвообращението, ревитализира кожата и активира храносмилането.

Ефекти на синята светлина

Въздействие: тонизира организма, предизвиква чувство на бодрост и свежест, намалява нервното  напрежението, регулира кръвното налягане, подобрява концентрацията.

Физиотерапевтични функции: ревитализира и стяга кожата, подобрява рязко състоянието на отпуснатата кожа.

Ефекти на зелената светлина

Въздействие: Този естествен цвят дава комфорт и спокойствие, има лечебно въздействие върху безпокойството и депресията.
Физиотерапевтични функции: подобрява функцията на нервната система, подобрява функцията на щитовидната жлеза, отстранява петна, акне, пъпки има стягащ ефект върху кожата.

Масажно легло – NUGA BEST

В основата на работата на това оборудване са заложени три основни правила на древната, източна медицина:

 • Рефлексотерапия
 • Дълбок точков масаж
 • Нагряване с инфрачервена топлина

Съчетаването на различните методи на въздействие върху организма позволява да се провежда ефективна профилактика и оздравяване на широк спектър заболявания на:

 • Опорно-двигателния апарат /заболявания на гръбначния стълб/
 • Сърдечно-съдовата система
 • Трофични разстройства
 • Периферна нервна система /радикулити/
 • Ситуационни стресови състояния / нервна преумора/
 • Снижаване на общата резистентност на организма, съпроводено с нарушаване на адапционната способност към факторите на външно въздействие; повишена чувствителност към промяна на времето
 • Контрол на теглото и избирателно въздействие върху мастните натрупвания, което спомага за отслабване.
 • Корекция на стойката в детска и юношеска възраст.
Процедури и нощувки на свободно

Ако искате да се възползвате от нашите рехабилитационни програми на свободно, тук ще откриете ценоразписа на всички наши услуги!

.button-642640b0d2098 { margin-bottom: 15px; margin-top: px; min-width: 0px !important; } .button-642640b0d2098 { border-color: #9ac1d3 !important; color: #9ac1d3; } .button-642640b0d2098:after { background-color:#9ac1d3; } .button-642640b0d2098:hover { border-color: #f98a52 !important; color: #fff !important; } .button-642640b0d2098:hover:after { background-color:#f98a52; } .button-642640b0d2098:hover i { color: #fff; }
Постъпване по клинична пътека

СБР “Мари” гр. Несебър работи по клинични пътеки № 241 и 244. Виж какви документи са нужни за кандидатстване по тази пътека.

.button-642640b0d24b2 { margin-bottom: 15px; margin-top: px; min-width: 0px !important; } .button-642640b0d24b2 { border-color: #9ac1d3 !important; color: #9ac1d3; } .button-642640b0d24b2:after { background-color:#9ac1d3; } .button-642640b0d24b2:hover { border-color: #f98a52 !important; color: #fff !important; } .button-642640b0d24b2:hover:after { background-color:#f98a52; } .button-642640b0d24b2:hover i { color: #fff; }
Постъпване по програма на НОИ

СБР “Мари” гр. Несебър работи и по програмата на НОИ. Ако се интересувате, първо вижте нужните документи за кандидатстване.

.button-642640b0d2861 { margin-bottom: 15px; margin-top: px; min-width: 0px !important; } .button-642640b0d2861 { border-color: #9ac1d3 !important; color: #9ac1d3; } .button-642640b0d2861:after { background-color:#9ac1d3; } .button-642640b0d2861:hover { border-color: #f98a52 !important; color: #fff !important; } .button-642640b0d2861:hover:after { background-color:#f98a52; } .button-642640b0d2861:hover i { color: #fff; }
Процедури за рехабилитация

Процедури с лечебна кал, компреси с луга, лимфен дренаж и много други. Ако се интересувате от такъв тип процедури, то Вие сте на правилното място.

.button-642640b0d2c06 { margin-bottom: 15px; margin-top: px; min-width: 0px !important; } .button-642640b0d2c06 { border-color: #9ac1d3 !important; color: #9ac1d3; } .button-642640b0d2c06:after { background-color:#9ac1d3; } .button-642640b0d2c06:hover { border-color: #f98a52 !important; color: #fff !important; } .button-642640b0d2c06:hover:after { background-color:#f98a52; } .button-642640b0d2c06:hover i { color: #fff; }
#animated-columns-642640b0d18f7.has-border { border-top:1px solid ; } #animated-columns-642640b0d18f7.has-border .animated-column-item { border-left-width:1px; border-bottom-width:1px; border-color:; } #animated-columns-642640b0d18f7 .animated-column-item { background-color:#9ac1d3; min-height:200px; } #animated-columns-642640b0d18f7 .animated-column-item:hover { background-color:#022957; } #animated-columns-642640b0d18f7 .animated-column-item:hover .animated-column-title:after { background-color:#fff } #animated-columns-642640b0d18f7 .animated-column-icon { color:; font-size:64px; } #animated-columns-642640b0d18f7 .animated-column-image-icon { width:64px; } #animated-columns-642640b0d18f7 .animated-column-image-icon img { max-width:100%; } #animated-columns-642640b0d18f7 .animated-column-item:hover .animated-column-icon{ color:#9ac1d3; } #animated-columns-642640b0d18f7 .animated-column-title, #animated-columns-642640b0d18f7 .animated-column-desc{ color:#444; } #animated-columns-642640b0d18f7 .animated-column-title { font-size:20px; } #animated-columns-642640b0d18f7 .animated-column-title:after { background-color: #444; } #animated-columns-642640b0d18f7 .animated-column-item:hover .animated-column-title, #animated-columns-642640b0d18f7 .animated-column-item:hover .animated-column-desc { color:#fff }